FireTrucks

Magyarország legnagyobb tűzoltótechnikai adatbázisa

// Hőseinkre emlékeztünk

[Fotóriport] 2013. augusztus 8.


Augusztus 8. az Emlékezés napja

2006 óta minden év augusztus 8.-án, a tragikusan végződő műegyetemi tűz évfordulóján emlékezünk meg a szolgálatteljesítés közben hősi halált halt Tűzoltókról.

A megemlékezésen a budapesti Polgárőrség több egyesülete is részt vett. Képeink a "Tádén" (az egykori Roham-2 Kosciuszkó Tádé utcai laktanyájában), a XI. kerületi Tűzoltó-parancsnokságon (korábbi nevén Újbudai Tűzőrségen) és a BME épületénél készültek.

A megemlékezés alatt a XI/1 éles riasztást kapott:


A reggeli váltáskor minden hivatásos tűzoltó-parancsnokságon és tűzőrségen egy perces néma csönddel emlékeztek meg a tűzoltók. A parancsnokok vezetésével felolvasásra kerültek a hősi halottak nevei, illetve az esemény ismertetése.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes személyi állománya nevében a Műegyetem „K” épület aulájában található emléktáblánál koszorút helyez el Palotai Zsolt Gábor tű. ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, Pócsik Attila tű. alezredes, a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, és Veres Péter tű. alezredes, az Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.


Oszd meg másokkal is:// Fotók:
// Hozzászólás írása

Ha szeretnél hozzászólni ehhez a szerhez, jelentkezz be,
vagy regisztrálj az oldalra, ha még nem tetted meg.

// Belépés:
// csatlakozz hozzánk!
// elfelejtett jelszó


Lap tetejére