FireTrucks

Magyarország legnagyobb tűzoltótechnikai adatbázisa

// Egy nap alatt két tűzoltóautó is kigyulladt

[Itthon] 2013. július 22.


Egy Atego szinte teljesen kiégett

Szombat kora délután kigyulladt egy nádtetős családi ház a Fejér megyei Nadapon - írja a Tűzoltóság.info. A tűzoltók kiérkezésekor a tető már teljes terjedelmében égett. Két óra alatt sikerült megfékezni a lángokat, a ház tetőszerkezete és tetőtérbeépítése teljesen leégett.

Az oltási munkálatok közben a pázmándi önkéntesek Ifa fecskendőjének egyik hajtókarja eltörött, és „kikönyökölt” a motorblokkon. A kilyukadt, forró motorblokkon elszabadult a gázolaj és a fecskendő kigyulladt.
A helyszínen dolgozó tűzoltók a motorból felszabaduló lángokat porral oltóval fékezték meg, de a gépjármű üzemképtelenné vált.

Az önkéntes tűzoltók szeretnék, ha rövid időn belül újra szolgálatba állhatnának tűzoltóautójukkal. Kérjük, hogy aki anyagi támogatással, alkatrésszel vagy beszerzési lehetőségekről információval tud segíteni, írjon a pazmandote@freemail.hu e-mail címre vagy hívja a +36 30/927-5751 telefonszámot!
Köszönjük.

Napadon kigyulladt a pázmándi önkéntesek Ifája (Fotó: Szabó-Bisztricz Anett / Fejér MKI)
Napadon kigyulladt a pázmándi önkéntesek Ifája
(Fotó: Szabó-Bisztricz Anett / Fejér MKI)


Aznap a Békés megyei tűzoltók rosszabbul jártak: szombat délután tarló- és bálatűzhöz riasztották a mezőkovácsházi tűzoltókat. Mezőhegyes közelében több hektáron foltokban tarló égett, valamint egy pótkocsin tárolt bálák is tüzet fogtak.

A kiérkező mezőkovácsházi tűzoltók azonnal megkezdték a tűz oltását, ám az oltási munkálatok alatt kigyulladt az egyik tűzoltó gépjármű is. Információink szerint a helyszínen dolgozó szerekben annyira kevés víz maradt, hogy a lángra kapott vízszállítót nem sikerült eloltani, a Mercedes Atego típusú tűzoltóautó szinte teljesen kiégett.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a gépjármű műszaki hiba miatt gyulladt ki, vagy átterjedt rá a tűz. Az eset körülményeit szakértő bevonásával vizsgálják.

Mercedes Atego típusú tűzoltóautó - ehhez hasonló volt a leégett mezőkovácsházi vízszállító
Mercedes Atego típusú tűzoltóautó - ehhez hasonló volt a leégett mezőkovácsházi vízszállító// Cimkék: ifa mercedes mezõkovácsháza pázmánd

Oszd meg másokkal is:
// Hozzászólás írása

Ha szeretnél hozzászólni ehhez a szerhez, jelentkezz be,
vagy regisztrálj az oldalra, ha még nem tetted meg.

// Belépés:
// csatlakozz hozzánk!
// elfelejtett jelszó


Lap tetejére