FireTrucks

Magyarország legnagyobb tűzoltótechnikai adatbázisa

// Tűzoltóautókat gyárt a Rába a Volvóval

[Itthon] 2014. augusztus 4.


A járművek Rába márkanév alatt kerülnek forgalomba

A Volvo Group Governmental Sales (VGGS) tűzoltójárművek összeszereléséről állapodott meg a Rábával - közölte a Rába Nyrt. hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
A közlemény szerint a járművek Rába márkanév alatt kerülnek forgalomba.

A futóművek és felfüggesztések a Rába saját gyártásában készülnek, míg a tűzoltótechnikát (tartály és szivattyú) egy másik magyarországi cég [nagy valószínűséggel a BM Heros] szállítja.

A Renault Trucks Defense (RTD) a négy ajtós, 6 illetve 7 üléses járműfülkét és az alváz komponenseit szállítja majd a Rábának.
A Rába Nyrt. közölte: az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sikeresen tesztelte a már átadott prototípust.A három évre kötött keretszerződést a VGSS részéről Stefano Chmielewski, a RTD vezérigazgatója és Pintér István, a Rába elnök-vezérigazgatója, illetve Torma János, a Rába Jármű Kft. ügyvezető igazgatója írta alá - áll a közleményben.

A Rába Járműipari Holding Nyrt. tavaly 12,1 százalékkal, 47,5 milliárd forintra növelte árbevételét. A Rába Csoport üzemi eredménye 3,281 milliárd forintot tett ki 2013-ban, szemben az egy évvel korábbi 1,134 milliárd forinttal.


// Cimkék: rába

Oszd meg másokkal is:
// Hozzászólás írása

Ha szeretnél hozzászólni ehhez a szerhez, jelentkezz be,
vagy regisztrálj az oldalra, ha még nem tetted meg.

// Belépés:
// csatlakozz hozzánk!
// elfelejtett jelszó


Lap tetejére